Selecteer een pagina

Vind je het installeren of onderhouden van machines of apparaten leuk om te doen? Misschien is een baan tot onderhoudsmonteur wel iets voor jou! Als apparaten niet eens in de zoveel tijd onderhoud ontvangen, gaan ze uiteindelijk kapot. Het is jouw taak als onderhoudsmonteur om dit te voorkomen en eventuele storingen in een apparaat te voorkomen. Maar waar vind je vacatures voor onderhoudsmonteur?

Je taken als onderhoudsmonteur

Als onderhoudsmonteur ben je, zoals de naam al verklapt, verantwoordelijk voor het onderhoud van de machines of apparaten. Deze machines staan bij klanten en zijn vaak gebonden aan het bedrijf met een lease contract. Ook al staan deze machines bij klanten, het bedrijf is er nog steeds verantwoordelijk voor. Na deze lease periode komt de machine vaak weer terug.

Als je een machine terug wilt krijgen die nog goed werkt, dan is onderhoud erg belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat op een kantoor. Dit apparaat moet eens in de zoveel tijd geheel ontkalkt worden en slangetjes moeten vervangen worden. Je komt dus elke dag bij andere klanten op locatie. Hierdoor is geen enkele werkdag hetzelfde!

De mogelijkheden tot doorgroeien via vacatures onderhoudsmonteur

Wanneer je vacatures onderhoudsmonteur hebt gevonden, begin je vaak bij de basis. Je gaat bij klanten langs en maakt de apparaten schoon en doet het onderhoud wat nodig is. Vanuit deze functie kun je uiteindelijk ook doorgroeien naar een andere of hogere functie, als je dit zou willen.

Zo kun je vanuit onderhoudsmonteur bijvoorbeeld doorgroeien naar installatiemonteur. Hierbij ben je een stuk meer bezig met de techniek van de apparaten. Wanneer je dit onder de knie hebt, heb je zelfs nog de mogelijkheid om door te groeien naar storings- of reparatie monteur. Hierbij word je gebeld wanneer een apparaat in storing of kapot is. Het is dan jouw taak om zo snel mogelijk het apparaat te maken. Zo krijg je iets meer verantwoordelijkheid en leer je steeds weer meer. Sommige bedrijven geven je ook deze doorgroeimogelijkheden door het aanbieden van bijpassende cursussen.

Hulp van vacature sites

Om onderhoudsmonteur te worden heb je wel een bijpassende opleiding nodig. Dit is vaak een opleiding waarbij je ook veel in de praktijk leert. Je leert gaandeweg namelijk het beste hoe het allemaal in zijn werking gaat. Daarom wordt werken en leren vaak gecombineerd.

Omdat er een tekort aan onderhoudsmonteurs is op de arbeidsmarkt bieden verschillende werkgevers ook de mogelijkheid aan om intern een opleiding te volgen. Hiervoor moet je wel al vergelijkbare werkervaring hebben. Als jij bijvoorbeeld installatiemonteur bent geweest en nu op zoek bent naar een baan als onderhoudsmonteur, is de kans aanwezig dat je alsnog aangenomen kunt worden.

Een nieuwe baan zoeken kan soms moeizaam verlopen. Daarom is een site zoals https://www.wr.nl/ ideaal. Hier vind je direct je nieuwe baan of opdracht in de sector waar je zoekt. Ze werven voor meer dan 3000 bedrijven en helpen je bij het sollicitatiegesprek. Zo kun je bijvoorbeeld direct solliciteren zonder cv en regelt WR de afspraak voor je. Zo is een baan vinden als onderhoudsmonteur je nog nooit zo makkelijk gemaakt!