Selecteer een pagina

Het geeft een fijn gevoel wanneer je na een lange werkdag met een goed gevoel naar huis gaat. Herken je het gevoel dat je aan het begin van de dag plant om er een productieve dag of week van te maken, maar dat je uiteindelijk toch minder gedaan hebt dan je wilde? Vaak kun je met een goede planning en voorbereiding ervoor zorgen dat je fijne dag tegemoet gaat. Lees in deze blog tips voor een productieve dag. Te lang zaken uitstellen is namelijk voor niemand fijn. En je weet: tijd is geld! Dus: succes!

Niet te laat komen

Het geeft rust wanneer je op tijd op je werk arriveert en dus ook op tijd weggaat. Wanneer je er de hele tijd tegenaan moet racen om op tijd te komen en net op tijd, of misschien een paar minuten te laat op je werk arriveert, begin je de dag gelijk met een gejaagd gevoel. Het werkt veel fijner wanneer je rustig je dag kunt beginnen en nog de tijd hebt voor bijvoorbeeld een bakje koffie. Je zult zien dat wanneer je op tijd komt, je je werk ook met een goed gevoel kunt doen, zonder je opgejaagd te voelen. Het is dus ook belangrijk dat je goed nadenkt over je reistijd en liever zelfs wat te vroeg komt dan te laat. Plan dus ook tijd in voor het geval dat er een brug open staat, of dat je een lekker band zou krijgen.

Een planning maken

Het is heel belangrijk een goed een duidelijke planning te maken. Schrijf deze op in bijvoorbeeld een planner, of maak er een op je computer. Het maken van een planning zorgt voor overzicht. Je ziet in één oogopslag welke taken je te wachten staan. Plan bijvoorbeeld ook in hoelang je met een bepaalde taak bezig gaat. Je zult zien dat je dan gemotiveerd aan de slag gaat. Wanneer je geen planning maakt, kan het zijn dat dit chaotisch is in je hoofd. Je weet wel wat je allemaal moet doen, maar zonder duidelijke planning voel je minder snel een stok achter de deur om daadwerkelijk aan de slag te gaan of een taak af te ronden.

Plek

Verder is het van belang dat je je op je plek voelt en dat je op je gemak je taken kunt uitvoeren. Het kan bijvoorbeeld goed werken om voor vergaderingen of meetings eens op een andere plek dan je kantoor te werken, bijvoorbeeld op een vergaderlocatie Utrecht. Een nieuwe omgeving zorgt weer voor nieuwe ideeën.