Selecteer een pagina

U bent op zoek naar een bewindvoerder, maar twijfelt welke nou echt goed is en geschikt is in uw situatie. U hoeft niet bang te zijn dat u de enige bent bij wie dit probleem voorkomt. Het is ook geen makkelijke keuze om een bewindvoerder te kiezen. Een ander laten beslissen over uw geldzaken is niet niks. Daarom is het belangrijk dat u een goed gevoel overhoud bij de keuze voor uw bewindvoerder. Hieronder zetten we voor u de stappen die u kunt volgen bij het kiezen van een bewindvoerder:

Stappenplan bij het kiezen van een bewindvoerder

  • U moet kunnen bouwen op de bewindvoerder
  • De bewindvoerder moet u vertrouwen geven
  • Beschikt de bewindvoerder over voldoende ervaring
  • Het gesprek aangaan met de bewindvoerder
  • Een keuze maken

Bouwen op de bewindvoerder

Zonder vertrouwen in elkaar zal de samenwerking niet geheel vlekkeloos verlopen. Mocht u de bewindvoerder niet helemaal vertrouwen, zal dit ertoe leiden dat u gaat twijfelen bij de keuzes die hij/ zij maakt. Het is namelijk goed voor te stellen dat u wel eens een meningsverschil krijgt. Als u diegene volledig vertrouwt zult u begrijpen dat de keuzes worden gemaakt in uw belang. Natuurlijk kan het enige tijd kosten om elkaar volledig te vertrouwen. Bij de ene persoon duurt dit proces langer dan bij de ander. Bij voldoende vertrouwen in de bewindvoerder zult u altijd overtuigd zijn dat diegene de juiste keuzes maakt. Ook gelooft u dan dat hij/ zij uw behoeften kan invullen.

Kies een betrouwbare bewindvoerder

Om te kunnen bouwen op een bewindvoerder moet je eerst vertrouwen hebben. Een betrouwbare partij kiezen doet u aan de hand van enkele punten. Ten eerste moet bekend zijn dat de bewindvoerders jaarlijks worden gecontroleerd door de rechtbank. Daarnaast is het belangrijk dat zij aangesloten zijn bij een branchevereniging. Een betrouwbare bewindvoerder in Rotterdam is Fimar.

Een bewindvoerder met ervaring

Een ervaren bewindvoerder weet wat die doet. Hij/ zij is op de hoogte van alle wetten en regels die bestaan in het werkveld. Daardoor kunnen ze u het best adviseren over uw geldzaken. Zij hebben veel cliënten gehad waardoor ze in veel verschillende situaties zijn beland. Fimar is zo’n partij die u van dienst kan zijn. Binnen twee dagen kunt u al langs voor een kennismakingsgesprek bij de bewindvoerder Rotterdam. Geen lange wachttijden dus!