Selecteer een pagina

Urenregistratie wordt door medewerkers vaak als een nutteloos iets gezien dat voornamelijk als doel heeft om de werkgever meer controle te geven. Toch is het voor zakelijke dienstverleners van essentieel belang dat dit goed gebeurd. Zeker nu we veel minder op kantoor komen en veelal vanuit huis werken. Waarom het zo belangrijk is, zullen we je uitleggen.

Inzicht in efficiency creƫren

Als zakelijke dienstverlener heb je twee uren soorten, namelijk uren die declareerbaar zijn of niet. De eerstgenoemde zijn de uren die je aan jouw klant factureert. Je genereert hier omzet mee. De uren die je niet kunt factureren hebben betrekking op zaken zoals administratie, training en overleg. Om winstgevend te zijn, moet er een goede verhouding zijn in het aantal declareerbare en niet-declareerbare uren. Hier wil je op kunnen sturen uiteraard door een norm vast te stellen. Met een goede urenregistratie heb je inzicht in hoeverre je de norm behaalt of dat je bij moet sturen. Ook geeft het inzichten waar eventuele knelpunten zitten.

Inzicht in de voortgang van projecten en uren calculaties

Als projectmanager is het essentieel dat je goed inzicht hebt in de status en voortgang van het project. Hiervoor heb je dan ook een betrouwbare urenregistratie voor nodig. Zo hou je ook grip op de deadlines en de begroting van het project. Het geeft je tevens inzicht wie er aan jouw project meewerkt en inzicht in waar zaken misgaan.

Om betrouwbare kostprijscalculaties te kunnen maken, heb je betrouwbare bron gegevens nodig. De urenregistratie van afgeronde projecten zijn de perfecte basis om de begroting van nieuwe projecten te bepalen. Ook is deze informatie heel bruikbaar in verkooptrajecten.

Urenregistratie is de basis voor de facturatie

Als je met jouw klant geen fixed price hebt afgesproken voor het gedraaide project, dan dient de urenregistratie als basis voor de te versturen factuur. Een goede urenregistratie zal het facturatieproces dan ook sterk vereenvoudigen. Je kunt de klant ook heel eenvoudig een overzicht verstrekken. Zo worden fouten en discussies voorkomen.

Hebben we je overtuigd en wil jij urenregistratie software direct gebruiken binnen jouw bedrijf? Bekijk dan online de mogelijkheden.