Selecteer een pagina

Een beter milieu begint bij jezelf is een vaak gehoorde slogan. Men wil vaak wel gehoor geven aan deze slogan, maar weet niet altijd hoe. Ben jij ook zo iemand die graag wil bijdragen aan een beter milieu, maar niet weet hoe? Bedenk je dan dat je door 1 minuut korter te douchen, je al op weg bent naar een betere wereld. Iedere stap hoe klein dan ook is er één.

Hoeveel je bespaard met 1 minuut korter douchen

Ervan uitgaande dat je al een waterbesparende douchekop gebruikt. Zal je ongeveer 5 tot 7 liter water besparen. Ervan uitgaande dat je iedere dag onder de douche staat, zal dit tot 2.555 liter per jaar zijn per persoon! Naast dat dit veel water bespaard, zal je hier ook het milieu mee helpen. Er hoeft minder drinkwater gebruikt en gereinigd te worden. Maar je zult ook minder energie verbruiken, waardoor je per jaar 13 euro aan gas kunt besparen door die ene minuut minder te douchen.

Nog meer besparen met 5 minuten douchen

Sommige mensen douchen zo tussen de 10 a 15 minuten per dag. Voor deze mensen is er helemaal een grote winst te boeken. Door een timer te gebruiken van vijf minuten, zul je al snel merken dat het makkelijk te doen is om binnen die tijd klaar te zijn. Het mooie is dat je er enorm mee bespaard, zowel voor het milieu als voor je bankrekening. Uitgaande van een gezin van 4, zal je per jaar tot 530 euro kunnen besparen aan gas en water. Daarnaast houd je ook een stuk meer tijd over om nuttigere dingen te doen.

Nog geen waterbesparende douchekop?

Met een waterbesparende douchekop verbruik je tussen de 4,5 en 7,2 liter water per minuut. Dit terwijl het verbruik van een regendouchekop tot wel 15 liter per minuut is. Door een simpele aanpassing is er dan ook veel te besparen.

Besparen met een thermostaatkraan

Een thermostaatkraan wordt niet snel in verband gebracht met besparen, maar toch is het zo. Het kost namelijk minder tijd om de perfecte temperatuur te bereiken, waardoor je eerder onder de douche kunt gaan staan. Hierdoor bespaar je niet alleen maar tijd, maar ook energie en water.