Selecteer een pagina

Elektrische voertuigen worden steeds populairder. Steeds meer automerken focussen zich op de ontwikkeling van elektrische auto’s en in toenemende mate koopt, of leaset, men elektrische voertuigen. Maar wat zijn nou precies de voordelen van zulke elektrische auto’s? Lees snel verder!

Lagere kosten op lange termijn

Elektrische auto’s brengen minder kosten met zich mee op den duur dan auto’s die rijden op fossiele brandstof. Dit heeft met een aantal dingen te maken. Ten eerste maken elektrische voertuigen natuurlijk geen gebruik van brandstof, wat al erg veel in kosten kan schelen. Verder ondervindt een elektromotor minder slijtage dan een ”gewone” verbrandingsmotor. Dit loopt uit op minder onderhoudskosten op lange termijn.

Klimaatvriendelijk

Er is minder uitstoot van vervuilende stoffen bij een elektrisch voertuig, omdat deze natuurlijk geen brandstof nodig hebben. Auto’s die rijden op fossiele brandstoffen zijn veel schadelijker voor het milieu. Als je dus besluit een elektrische auto te kopen, dan zal je tegelijkertijd een steentje bijdragen aan het milieu.

Minder geluid

Het harde geluid bij ”gewone” auto’s wordt veroorzaakt door de verbrandingsmotor. Omdat deze motor ontbreekt bij een elektrisch voertuig is deze ook veel stiller vergeleken met fossiele auto’s. Dit kan dus erg gunstig zijn als je als bestuurder bijvoorbeeld veel belt tijdens het autorijden. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan de stilte van elektrische auto’s. Voetgangers en fietsers kunnen je namelijk minder goed aan horen komen en dit kan meer ongelukken veroorzaken. Om dit te voorkomen worden steeds meer elektrische auto’s zo gemaakt dat ze met opzet meer geluid maken.

Laadpaal naast de deur

Wanneer je een elektrische auto koopt is het ook voordelig om een laadpaal te installeren aan huis. Laadpalen in steden of langs snelwegen worden namelijk al snel erg prijzig. De installatie hiervan duurt ongeveer een dag en het is ideaal om je auto te kunnen opladen voor je huis.

Elektrische auto leasen

De aanschaf van een elektrische auto is een dure investering. Om dit op te lossen kun je natuurlijk ook een elektrische auto leasen. Dan betaal je een bepaald maandbedrag om gebruik te kunnen maken van een elektrische auto. Er zijn tal leaseauto’s om uit te kiezen. Zo is er de Polestar 2, die qua uitvoering erg op een Volvo lijkt.