Selecteer een pagina

Het internet thuis is een essentieel onderdeel van ons leven. Het wordt voor alles gebruikt, van het streamen van video tot online winkelen, maar het werkt niet altijd in elk huis op dezelfde manier. Als je met een of twee personen in een klein appartement woont, kan je internetbehoefte heel anders zijn dan die van iemand die in een groot huis woont met veel bewoners en veel apparaten. Dit onderscheid is je misschien niet eerder opgevallen, maar als je eenmaal beide kanten van het spectrum hebt ervaren, zul je zien dat er genoeg factoren zijn waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een internetprovider voor je grote huis.

Waar je woont

Locatie, locatie, locatie. Waar je woont, is een belangrijke factor in hoeveel en wat voor soort internetservice je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld op het platteland woont zonder buren in de buurt of slechts één huis binnen het bereik van jouw verbinding, zal er niet veel keuze zijn voor providers. Mogelijk moet je zelfs satelliet internet gebruiken. Dat is omdat dit de enige beschikbare optie is. Om ervoor te zorgen dat draadloze signalen vanaf een andere locatie (zoals een ISP) jouw huis kunnen bereiken, moeten ze door ethergolven reizen die gemakkelijk kunnen worden geblokkeerd door bomen en andere fysieke belemmeringen. Als het grootste deel van jouw omgeving dicht bos of berghelling is met weinig onderbrekingen in de zichtlijn tussen huizen, dan is de kans groot dat satelliet de beste optie voor je is.

Je budget

De eerste stap in dit proces is om erachter te komen hoeveel je kunt uitgeven aan tv en internet. Als je nog nooit eerder hosts hebt gehad, is jouw budget waarschijnlijk vrij laag. Als dit het geval is, overweeg dan om eerst een klein aantal hosts te bestellen en te wachten tot jouw bedrijf is gegroeid voordat je meer bestelt. Als je bereid bent meer geld uit te geven aan internet, dan raden we je aan om bij het kiezen van een internetprovider rekening te houden met andere factoren, zoals klantenservice en technische ondersteuning. Wil je echter geld besparen door diensten als telefoondienst of kabeltelevisie te bundelen met je internetabonnement, dan is het belangrijk dat al deze diensten via één aanbieder lopen.

Hoeveel mensen wonen er in jouw huis?

Het eerste dat je moet overwegen, is hoeveel mensen er in jouw huis wonen. Als je met slechts een of twee personen bent, zijn jouw internet vereisten mogelijk minimaal. Maar als je een groter gezin bent, of als je regelmatig gasten over de vloer hebt en het internet gebruikt voor gaming of streamingdiensten, zal het aantal apparaten dat op een bepaald moment is verbonden exponentieel toenemen.

 

Overstapservice alleen bij Breedbandwinkel

Hun gratis overstapservice maakt overstappen makkelijk en zorgt ervoor dat je in de tussentijd je internet, tv of telefoon niet kwijtraakt. Met deze dienst kun je je nummer verplaatsen tussen Budget, Caiway, DELTA, Freedom, KPN, Online, T-Mobile, Youfone en Ziggo. Je kunt ook bij alle andere providers bestellen via Breedbandwinkel, maar dan moet je wel zelf je abonnement opzeggen. Wanneer ze je bestelling bevestigen, zullen ze je duidelijke instructies geven over hoe je dit moet doen.