Selecteer een pagina

Het verkopen van producten kan een uitdaging zijn, vooral omdat er veel handel is in goud en zilver. Edelmetalen zoals goud en zilver kunnen erg fluctueren van prijs, dit betekend dat de prijs die jij krijgt voor jouw sieraden per maand zelfs kan verschillen omdat handelaren of inkopers zich houden aan de huidige goud en zilver prijzen. Het investeren in edelmetalen om deze met winst te verkopen is dan ook een veel gebruikte manier van beleggen.

Waarom word de prijs van jouw sieraden op berekend?

Wanneer jij jouw sieraden wil gaan verkopen dan zal je de emotionele waarde zeker niet mee moeten rekenen. Een inkoper zal namelijk nooit kijken naar de waarde die het sieraad voor jouw heeft of had. Echter word er wel gekeken naar de puurheid van het goud en het zilver. Hierbij kan het zijn dat jij ooit een sieraad gekocht hebt waarvan je dacht dat het puur goud was door de prijs die jij ervoor betaald had maar waarna blijkt dat dit sieraad enkel gold plated is. Een goldplated sieraad is vanzelfssprekend een stuk minder waard dan een sieraad van puur goud.

Ook edelstenen verschillen van waarde, de waarde van de edelsteen hangst af van het soort edelsteen en de kwaliteit. Wanneer jij een diamand verwerkt hebt in jouw ring, ketting of ander sieraad dan zal de prijs aanzienelijk stijgen. De diamand word ook beoordeelt op enkele punten om de waarde goed vast te kunnen stellen. Wanneer de waarde bepaald word kijkt men naar de kleur van de diamand, de vorm van de diamand, het aantal karaats de diamand is en de zuiverheid van de diamand. Wanneer deze in goede kwaliteit zijn kan de prijs van een diamand over de tienduizend euro’s heen komen.

Waar ga je heen voor de verkoop?

Het is niet gek dat je je onveilig kan voelen wanneer jij de sieraden via het internet wil verkopen en de persoon die de waarde vast moet stellen dan bij jouw in de woning zal moeten komen. Het is niet alleen onprettig omdat je te maken kan krijgen met overvallers maar ook kunnen oplichters op die manier jouw onder druk zetten en een ontzettend lage prijs scoren voor jouw mooie sieraden. Wanneer jij sieraden verkopen wil dan is het ook absoluut aan te raden om dit bij een vertrouwd adres te doen waarin ze gespecialiseerd zijn in de verkoop van sieraden. Op die manier weet je namelijk zeker dat je niet een probleem krijgt met overvallers of andere mensen die jouw woonadres kunnen misbruiken voor hun eigen doeleinden. Wanneer jij twijfelt is het een aanrader om je rustig in te lezen zodat je geen overhaaste beslissingen zal gaan maken waarbij je je niet goed voelt.