Selecteer een pagina

Wanneer jij iets voor de tuin zoekt moet je natuurlijk naar een hovenier of tuinwinkel gaan. Daar kunnen medewerkers jouw goed adviseren over de verschillende soorten bomen en planten die je kunt kopen. Eventueel bieden ze zelfs een aanplantservice en groeigarantie. In dit artikel bespreken een een groot aantal productcategorieƫn zodat jij alvast een idee krijgt wat je kunt kopen. Wil jij je tuin renoveren of nieuwe bomen aanplanten? Doe dan alvast online wat inspiratie op en maak een tuintekening. Eventueel door een tuinarchitect of hovenier.

Vaste planten

Hierin heeft elk tuincentrum een mooie en overzichtelijke presentatie ingedeeld in de volgende groepen. Zo kun je een Buxus bestellen, maar ook Sierheesters, Hortensia, Grassen, Fruitbomen, Klimplanten, Alpine-/rotsplanten, Kruiden, Roze- & rood bloeiende planten, Vlinders- & bijenlokkende planten, Schaduwverdragende planten, Zomerbloeiende planten, Geurende planten, Blauw- & paars bloeiende planten, Witbloeiende planten, Kruipende planten, Waterplanten, Rozen en Bomen en struiken.

Bomen & Heesters

Op de buitenafdeling vindt u een groot assortiment bomen en heesters. Voor u een boom aanschaft bedenk goed welke boom, hoe groot deze wordt en waar die moet staan. Als een vaste plant op de verkeerde plek staat verplant je de plant, maar met een grote boom is dit vaak niet mogelijk. Kom voor een goed advies over aanplant en snoeien dus naar het tuincentrum.

Klimplanten

Op onze buitenafdeling bieden we u meer dan 50 verschillende soorten klimplanten aan. Daaronder zijn diverse soorten Clematis planten, die toch altijd favoriet zijn bij de meesten. Vroeger waren er veel hagen in de tuinen. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van schuttingen. Schuttingen en Pergola’s zijn ideaal voor klimplanten. Als u uw schuttingen helemaal laat begroeien met klimplanten verandert u uw tuin in een groene oase.

Zuurstofplanten

Zuurstofplanten houden een vijver helder. Deze planten, die volledig onder water groeien, nemen voedingsstoffen op uit het vijverwater. Dit is de basis voor helder water: Er blijven geen voedingsstoffen achter voor algen, die een vijver troebel kunnen maken. Plant 5 bosjes zuurstofplanten per 1000 liter water voor een glasheldere vijver. Doe dit bij voorkeur in een vijvermand met zuurstof plantensubstraat. Als je dit niet doet worden de onderste delen van de plant vaak bruin.

Tuinornamenten

Een ornament in uw tuin of op uw terras is een echte blikvanger. Er zijn mooie beelden en zonnewijzers maar u kunt ook voor een zacht borrelend waterornament kiezen. Kom kijken in ons tuincentrum en laat u informeren voor de beste keuze in uw tuin of terras.

Grond- en meststoffen

De beste basis voor een plant is de juiste potgrond. Iedere plant heeft zijn eigen voorkeur; luchtige grond (roos), extra klei en magnesium (Beukenhaag) of grond welke water lang vasthoudt (mediterrane plant). Ook heeft iedere plant zijn eigen voorkeur voor voeding. Magnesium zorgt vb. voor een mooie groene kleur en ijzer voor kleurige bloemen.

Gewasbescherming

In uw tuin of op uw balkon gaat de natuur zijn eigen gang. Op zich is dat prima maar dit kan ook nadelige gevolgen hebben voor uw planten, struiken en bomen. Door allerlei omstandigheden kunt u soms last krijgen van ongedierte zoals luizen, trips en spint of schimmels zoals meeldauw en roest. Hiervoor zijn dus gewas bescherming producten in het leven geroepen. U moet zich wel realiseren dat een lastige rups die uw plant kaal vreet in een later stadium een mooie zeldzame vlinder kan zijn.

Verlichting

Het tuincentrum beschikt over een uitgebreid assortiment tuinlampen van modern tot nostalgisch. Deze verlichting zal bijdragen aan een sfeervolle ambiance in uw tuin. Het door u bestelde kunt u dan na ong. 2 werkdagen bij ons afhalen. Wij hebben een groot assortiment vogelhuisjes en voederhuisjes/palen. Ook is er een ruime keus in vogelvoer! Verwen de vogels deze winter in uw eigen tuin!

Bloembollen

Ook voor bloembollen kunt u bij ons tuincentrum terecht. Wij bieden u de keuze uit vele soorten van de beste kwaliteit. Plant de bollen niet in een hele natte plaats in de tuin, de kans op verrotting is dan erg groot. Ook hebben we alle aanverwante artikelen zoals bloembollen mandjes en bollenplanters op voorraad. In het voorjaar zijn er ook vele soorten Narcissen, Hyacinten en Blauwe Druifjes in pot te koop.