Selecteer een pagina

Weet jij wat er allemaal belangrijk is tijdens het kiezen voor een laptop. Natuurlijk kun je van alle onderdelen het beste willen hebben maar dan wordt een laptop al snel heel erg duur. het is veel beter om eerst bij jezelf na te gaan wat voor laptop je precies nodig hebt. Waarvoor ga je hem gebruiken? En op basis daarvan kan je een keuze maken voor een goede laptop in die categorie. Je laptop koop je voordelig als refurbished bij SAM IT Services. In dit artikel leggen we uit wat belangrijk is voor laptops bij verschillende gebruiksvormen.

Laptop voor recreatief gebruik

Wanneer je een laptop alleen wil gebruiken voor simpele dingen zoals internetten, mailen en word, heb je helemaal geen fancy laptop nodig. Maar uiteraard wil je toch wel een beetje een snelle en gebruiksvriendelijke laptop. Kies ten eerste voor een SSD opslag, hier kan je in tegenstelling tot een HHD geen hele zware programma’s op runnen, maar hij start wel snel op en is prima voor normaal gebruik. In de prijsklasse van 400 tot 500 euro vind je mooie laptops met een SSD opslag die perfect zijn voor normaal gebruik. Gebruik je op je laptop echt alleen maar internet en kan je alles wat je wilt doen online doen? Dan kan je kiezen voor een chromebook met chrome OS als besturingssysteem. Je kan hierop geen programma’s downloaden, maar als dat niet nodig is zijn dit goede laptops.

Laptop voor studie of werk

Doe jij een studie of werk je veel op je computer? Als je intens gebruik maakt van programma’s als word, powerpoint en vooral ook excel, raden we je aan om een iets krachtigere laptop te kopen. In dit geval zal je op zoek moeten gaan naar een laptop met een Core i5 processor, en 6 of 8GB werkgeheugen. Voor de rest is een SSD voor dit gebruik nog steeds het meest geschikt.

Laptop voor gamen en editen

Wanneer je een groot game fanaat bent of je laptop wil gebruiken voor intensieve dingen zoals video editen heb je een zwaardere laptop nodig die meer aan kan. Voor gaming of andere grafisch intensieve dingen heb je een goede videokaart nodig. De meeste videokaarten zijn van het merk Nvidia met de GTX series. Hoe hoger het getal na GTX hoe beter de videokaart. Voor een goede game laptop heb je minimaal een GTX960 videokaart nodig. Voor het bewerken van video’s heb je vooral een snelle processor nodig. Kies daarom voor een core I7 processor.

Laptop voor reizigers

Ben jij iemand die voor werk of andere redenen veel reist en op reis ook een laptop nodig heeft? dan is het vooral belangrijk om te kijken naar hoe groot een laptop is en hoe goed de accu is bijvoorbeeld. Zo heb je steeds meer laptops die echt gecreëerd zijn voor mensen die veel reizen. Deze laptops zijn uitgerust met een klein scherm, grote accu, en een goede camera. Ook hebben sommige van dit soort laptops een touchscreen scherm en los te koppelen toetsenbord zodat je het ook als tablet kan gebruiken. Daarnaast moet je bij dit soort laptops ook blijven letten op een Core i5 processor en e 6 of 8GB werkgeheugen als je er veel werk op wilt verrichten met bijvoorbeeld excel.

 

Bedankt voor het lezen van dit artikel! We hopen dat dit je heeft geholpen bij je keuze voor een laptop!